• Scheidsrechters

Vaak wordt het fluiten van wedstrijden als moeilijk ervaren.

Soms is er kritiek vanuit het veld of vanaf de zijlijn, van coaches of publiek.
    Dit maakt het natuurlijk niet de makkelijkste taak maar wel een van de belangrijkste, want . . . ,
    zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden.

Per seizoen hebben wij rond de 130 wedstrijden waar wij als vereniging een scheidsrechter voor nodig hebben. Je begrijpt dat wij dan ook hardstikke blij zijn met elke vrijwilliger die wil fluiten voor onze club.

Voor de D, E en F hebben wij spelleiders.  Voor de C en hoger wordt je verenigingsscheidsrechter.

De scheidsrechters coördinator verzorgd de indelingen en zorgt ook voor de begeleiding.

• Daarnaast moeten wij als HV Schipluiden ook een bondsscheidsrechter leveren om officiële wedstrijden te fluiten van andere verenigingen in onze regio. Om dergelijke wedstrijden te kunnen fluiten moet je eerst verenigingsscheidsrechter worden om praktijkervaring op te doen. Wil je hier meer van weten maak dan eens een praatje met Judith. Zij kan je uit eigen ervaring vertellen waar je aan moet denken.

Maar goed, je begint natuurlijk op ons eigen veld in Schipluiden.

Als onderdeel van het vrijwilligersbeleid en om onze sport (en jouw ontwikkeling) een handje te helpen, kan je er voor kiezen om thuiswedstrijden van onze eigen teams te fluiten.
    Daar sta je als scheids niet helemaal alleen voor. Je fluit de wedstrijd sowieso met z'n tweeën en er is een begeleider aanwezig. Deze begeleider komt speciaal voor jou naar de wedstrijd kijken en zal je als dat nodig is, tips geven die het leiden van een wedstrijd makkelijker (en leuker) kunnen maken. Bovendien is het een fijn gevoel om te weten dat er altijd iemand is om je te helpen.

Hier onder staat de scheidsrechter indeling voor de komende tijd (beweeg de schuifbalk naar rechts om de hele indeling te zien). Handig als je om de één of andere reden je toegestuurde overzicht bent kwijt geraakt.

Succes!

• Scheidsrechter indeling

DatumStartWedstrijdScheidsrechters
    29 jan.10:05Schipluiden D1# (g) - VENECO/VELO D3 (g)Y.F. (Yentl) Langeslag (Scheidsrechter), J.M.W. (Christel) van Vliet (Scheidsrechter)